TIC Nen Déu


dilluns, 2 de novembre del 2015

Sortida al Supercomputer






Bloc-Article elaborat per Joel Pardo Giral 
(Aula Blanca - PFI)







El dia 2 de novembre les aules Blanca i Grana vam anar al Barcelona Supercomputing Center a veure el Supercomputador. Aquest supercomputador és el setè supercomputador més potent d'Europa i el setanta-setè més potent del món. 

Abans de la visita, vam parar a esmorzar a la Universitat Politècnica de Catalunya. Després d'esmorzar, vam començar la visita. El noi ens va explicar que la memòria que podia ocupar era de 1,1 Petaflops. També té 280 Terabytes de disc i 10.280 processadors que estan connectats per cables de fibra òptica molt potents. El supercomputador té varies gàbies de refrigeració per evitar un fort sobrecalentament. Aquest supercomputador es va construir l'any 2004 i cada quatre anys l'actualitzen. L'han actualitzat tres cops. El van actualitzar l'any 2004, l'any 2008 i l'any 2012, el noi ens va dir que l'actualitzarien l'any que ve. Després de l'explicació ens van ensenyar un vídeo de com funcionava el supercomputador. Tot seguit vam veure una exposició de com eren els supercomputadors antigament. 

Després de la visita vam anar a dinar a la Universitat Politècnica de Catalunya. Després de dinar alguns van aprofitar per fer un tomb per la Universitat Politècnica de Catalunya i també per descansar una estona. Quan marxàvem cap a l'escola, es va posar a ploure molt i després d'un llarg recorregut amb l'autobús vam arribar a l'escola ben xops. Em va agradar molt la sortida perquè el supercomputador es impressionant i val la pena veure com és. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada